Saturday, May 30, 2009

Videos...

Disini ada beberapa lagi video - video KSV yang aku ambil and ada jua yang ku edit lah supaya 'ummph' ckit usul nya...supaya nampak lagi real lah and dapat dibandingkan lah sama trailer movie 'Merantau' ah....*perasan banar* hahaha...

video

ani video cara - cara rolling yang diajar oleh Ketua Gelanggang KSV, Hadi...rupanya, rolling pun ada variasi - variasinya jua...hehe...

video

ani adalah contoh latihan serang - bela yang dibuat oleh Hadi dan Raieham.

video

this is video kami rehearsal untuk persembahan di Yayasan. Edited from the videos yang diambil oleh Hima Hazman dan aku..

posted by E_One

Snapshots Latihan for U.K.A


















posted by E_One

Wednesday, May 27, 2009

Sesi Latihan 1

Disini ada beberapa lagi gambar yang aku ambil semasa latihan tani pada hari selasa yang lepas. Sory ah malam - malam baru ku kan menggambar ah. Haha. Bukan apa. Terlupa ku sebenarnya awal - awal atu kan mengambil gambar. Baik pulang ku ambil ah gambar - gambar kamu time kamu belatih rolling ah. Or ku ambil video. hehehe. Nda apa, next latihan ku ambil. hehehe. Jangan lupa ah latihan tani hari Jumaat ani, jam 3 petang. Aytz~

posted by E_One




Sunday, May 24, 2009

Jadual Latihan U.K.A 2

Assalammualaikum dan salam sejahtera...
Seperti yang semua tahu, KSV telah mengadakan mesyuarat pada hari rabu 20hb Mei 2009 bertempat di bilik fass G.38 UBD. Diucapkan ribuan terima kasih kepada mereka-mereka yang hadir dan juga kepada Cgu Azmi yang berkesudian datang dan bersama-sama bermesyuarat dan tidak lupa juga diucapkan ribuan terima kasih kepada mereka-mereka yang sudi membawa jamuan.

Salah satu agenda mesyuarat ialah mengenai latihan untuk Ujian Kenaikan Arat (UKA). Terima kasih kepada E_One sal mempost jadual latihan. Untuk latihan di Tutong kita akan mengadakannya di perkarangan rumah Cgu Zamrani (Cgu Zam)manakala di Bandar pula bertempat di Taman Rakis UBD. Ane jadual terbaru yang dibuat untuk memeriahkan lagi blog kitani ane.


26hb Mei 2009 (Selasa) Bandar – Taman Rakis UBD
29hb Mei 2009 (Jumaat) Bandar – Taman Rakis UBD
2hb Jun 2009 (Selasa) Tutong - Rumah Cgu Zam
4hb Jun 2009 (Khamis) Tutong - Rumah Cgu Zam
9hb Jun 2009 (Selasa) Bandar – Taman Rakis UBD
11hb Jun 2009 (Khamis) Bandar – Taman Rakis UBD
16hb Jun 2009 (Selasa) Tutong - Rumah Cgu Zam
18hb Jun 2009 (Khamis) Tutong - Rumah Cgu Zam
23hb Jun 2009 (Selasa) Bandar – Taman Rakis UBD
25hb Jun 2009 (Khamis) Bandar – Taman Rakis UBD

Latihan-latihan ini akan diadakan pada jam 3pm hingga jam 6pm. Minuman untuk latihan tidak akan disediakan jadinya bawa minuman sendirilah tu usulnya. Tapi kalau kan bawakan untuk kawan-kawan adalah dialu-alukan. Ane ada sedikit gambar semasa mesyuarat pada hari itu.











sekian Wassalam
posted by PKSV

Jadual Latihan untuk U.K.A

Just for information, berikut adalah jadual latihan KSV untuk grading bermula dari hari isnin 25 Mei 2009. Jam latihan adalah bermula dari pukul 3 hingga 6.30 petang. Ani mengikut pemahaman ku lah semasa meeting kita hari atu. Sekiranya ada apa – apa yang salah, inform saja aku, I’ll change it. Aytz~

26hb Mei – Selasa – UBD
29hb Mei – Juma’at – UBD (selajur dengan lawatan ke rumah Capt Rusli)
2hb Jun – Selasa – Tutong
4hb Jun – Khamis – Tutong
9hb Jun – Selasa – UBD
11hb Jun – Khamis – UBD
16hb Jun – Selasa – Tutong
18hb Jun – Khamis – Tutong
23hb Jun – Selasa – UBD
25hb Jun – Khamis – UBD

*btw untuk latihan di tutong, aku alum lagi dapat confirmation dari pengerusi pasal dimana kan dibuat..so if nanti ku tau dah, aku update sini*

Posted by E_One

Thursday, May 21, 2009

Notis...

Disini aku (Setiausaha 1 KSV aka E_One) ingin menerangkan lah serba sedikit tentang blog KSV ani pasal tadi ada Pengerusi KSV bepadah arah aku tentang certain isu yang mungkin boleh menimbulkan salah paham dikalangan pelawat – pelawat blog ani. Firstly, I just want to highlight sebenarnya tujuan blog ani dibuat is just untuk menjadi wadah or ‘medium’ untuk ahli – ahli KSV berkongsi cerita, gambar – gambar dan video yang diambil semasa apa saja aktiviti yang melibatkan KSV dengan secara inda formal lah and also untuk memberi makluman kepada ahli – ahli KSV jika sekiranya ada apa – apa event yang berlaku. Bukan pulang apa. Kami sebenarnya merasa awar galat lah sedikit kalau kan beulah or beibun labih – labih arah blog induk because blog atu menjadi tumpuan orang ramai untuk mengetahui dan mengenali PSPSG41.

Anyway, jika sekiranya ada persamaan dari segi bahan and material yang dipost arah blog ani and blog induk, jangan pulang ada yang salah faham ah. Mun sudah sama – sama merakam or mengambil gambar, confirm tah sama tu eh. Hahahaha~ Anyway from my point of view, bahan - bahan yang diletakkan arah blog induk adalah mostly bertujuan untuk memberi pengajaran dari segi teknikal tentang sesuatu demo yang dipostkan and disertakan dengan explanation either from NYDP or YDP kitani whereas apa yang aku post disini adalah bertujuan untuk menjadi tatapan and hiburan sahaja. Aku minta maaf lah jua jika sekiranya ada salah paham tentang niat aku membuat blog ani, to everyone including the members of KSV and G41 as a whole.


Posted by E_One

KSV Music Video

hahaha...kamu ingat urang - urang KSV ani pandai bersilat saja kah? ada lagi ni bakat terpendam kami yang belum kamu tau.. Hehehe.. Salah satu nya ialah bercali~ ahahaha..nada deh. What i meant was bermain musik. Astah! Nda percaya tia pulang. Banar! Sesetengah ahli KSV memang berbakat dalam bermain muzik. Lau nda caya, cuba liat tia video ani. Hehehe. Bayangkan, beg boleh menjadi violin and drum. And keris pun boleh menjadi microphone. Hahaha. Handal udah tu bro. Nasib baik jua kami nda main gitar pkai tali kasut~ Ahahaha...btw this video is just for entertainment saja. At least ada jua muzik kan kamu dangar bila kamu lawat page ani..hehehe...Peace yo~

Posted by E_One

video

More videos..

here are some more videos yang ku ambil semasa sesi penggambaran demo yang abisdiurang buat yesterday selepas meeting. Enjoy~

posted by E_One

video

video

video

The making of 'Silat' video

video

selepas tani semua meeting, patang atu diadakan satu sesi penggambaran video oleh Ckg Azmi bersama dengan brother Hima Hazman, Hadi and Echak untuk membuat demo - demo untuk dimasukkan kedalam blog induk G41 kitani. Disini ada aku selitkan sedikit lah gambar - gambar dan video 'behind the scene' untuk tani share dan liat - liat. hehehe. and satu lagi, saja ku menggambar jua Ckg Azmi pasal selalunya, kalau di liat dalam blog induk, nda nampak wah ckg Azmi ah pasal ia saja jadi cameraman. So kali ani, nampak tah kamu ni Ckg Azmi menjadi director, choreographer and cameraman...3 jawatan sekaligus..mun buat studio tu, save budget tu eh pasal nda payah ambil crew ramai - ramai....hehehe....

posted by E_One

Meeting 20.05.2009


Ani adalah meeting pertama KSV semasa cuti semester dan tujuan utama meeting ani diadakan adalah untuk membincangkan beberapa aktiviti - aktiviti yang akan dijalankan dan diikuti oleh KSV. Dari meeting tersebut,kitani semua pun dapat tahu lah betapa sibuknya kita nanti, especially bulan Jun dengan ada nya aktiviti - aktiviti seperti Kem Pendekar yang akan diadakan pada 26 atau 27 Jun 2009 bertempat di Hutan Simpan Berakas. Selain atu, kita juga ada aktiviti lain seperti latihan for Ujian Kenaikan Arat (U.K.A), bedudun ke rumah guru - guru, hiking ke Bukit BAtu Bujang Pahang, Silathon, dan macam - macam lagi lah. Btw, terima kasih diucapkan kepada ahli - ahli KSV yang dapat hadir pada hari tersebut. At least kitani dapat berunding sama - sama tentang hal - hal yang perlu tani bincangkan atu macam tempat latihan kita alternate buat di Tutong and UBD, and also pasal bayaran for Kem Pendekar, hal makanan untuk tani bedudun ke rumah guru dan hal - hal yang sewaktu dengan nya. Sekiranya ada lagi hal - hal yang ahli - ahli KSV ingin kemukakan, dipersilakan untuk menghadapkan soalan - soalan di chat box di sebalah. Mana tau ada yang malu - malu kan betanya face - to - face. hehehe.

posted by E_one


Wednesday, May 13, 2009

ECA Kelab Silat SOAS


Sory eh batah nda beupdate blog KSV ah. Hahaha. Bukan pulang apa. firstly, pasal tani semua sibuk pasal exam *aku abis dah* and secondly, pasal arah aku nda banyak bahan - bahan kan ku share jua wah. hahaha. Dulu banyak plg gambar - gambar arah aku but since aku format laptop ku dalam 2 bulan yang lapas, so nda banyak lagi lah tinggal nya gambar - gambar arah aku. Ani i just want to share lah gambar - gambar student aka pesilat kecil tani from Maktab SOAS yang join kelab silat under program ECA durang. Btw, latihan selalunya dijalankan pada hari selasa di menglait, so kalau ada sapa - sapa yang free, sila lah dengani brother Khai and Hima Hazman melatih durang coz aku dalam sebulan ni nda ku belaku turun since aku kana antar ke sekolah for 'teaching assistant'. Untuk ahli - ahli KSV lelaki pulang saja ni coz semua yang kan diajar ani pun student lelaki jua saja. Hehe.

posted by E_One

Pages

 
Powered by Blogger